Groen drukwerk: de toekomst!

Groen drukwerk oftewel duurzaam drukwerk

Print verleden tijd?! Niet met Groen drukwerk

Nooit meer iets uitprinten, is geen optie. Maar is print nog wel van deze tijd? Een terechte vraag. Misschien is het verstandig om groener te denken. Wat zeg ik? Groen drukwerk is niet de toekomst, maar het heden. Samen verduurzamen is daarom essentieel. Er zijn verschillende partijen die hier zo over denken. In deze blog komen worden een aantal quotes gedeeld waarin je direct het verschil kan zien tussen duurzame drukkerijen en de vastgeroeste drukker.

Wat is duurzaam drukwerk?

Volgens We Love Recycled is drukwerk het meest duurzaam als er gedrukt wordt op FSC gecertificeerd recycled papier met een zo hoog mogelijk percentage aan recyclede vezels. De mate van duurzaamheid bij drukwerk is ook afhankelijk van het type inkt, energie bij de productie, transport (intern/extern), veredeling (vernis, folies, etc.), afwerking (bindwijze), oplages en verbruik, productclustering, productielocatie, etc.! Door middel van constante screening en afstemming met ‘de markt’ kan groen drukwerk volledig afgestemd worden op het heden, de toekomst en bovenal de klant.

De juist partij voor duurzaam drukwerk

Het vinden van een partij die niet alleen pretendeert duurzaam te zijn, maar vooral duurzaam handelt, is nog niet zo makkelijk te vinden. Althans dat is wat vaak wordt gezegd door ondernemers. Gelukkig zijn er altijd experts die haarfijn kunnen uitleggen waarom duurzaam drukwerk anders is in een positieve zin.

Meer blogs lezen?